Den första brasilianen att vinna Golden Boy

2007 – Sergio AGUERO

Den andra efter Messi och den sista till nuvarande vinnaren av Golden Boy-priset, som representerar Argentina. Aguero blev erkänd som den bästa unga fotbollsspelaren som spelade i Europa när han spelade i Spanien i ledningen av Atletico Madrid.

Unga bästa talanger. Vad gjorde 15 vinnare av Golden Boy Award

Under 2011 flyttade Sergio till “Manchester City”, där han står till denna dag, efter att ha lyckats tjäna för “medborgarna” mer än hundra och femtio huvuden. De mest slående prestationerna från Aguero i fotboll är tre mästare i England med Manchester City. Självklart förtjänar en sådan talang som Sergio minst en seger i Champions League, men hittills har hans lag misslyckats med att uppnå detta. Aguero är dock fortfarande bara 30 år och åtminstone flera försök att rätta till situationen i sina tillgångar kvarstår.

2008 – ANDERSON

Den första brasilianen att vinna Golden Boy var mittfältare Anderson i Manchester United, som vid den tiden var full 20 år gammal. 2007 och 2008 blev en av de bästa spelarna i den här lovande karriären vid den tiden. Han rekryterades regelbundet till brasilianska landslaget. För 25 miljoner euro flyttade han från Porto till MJ, där han också visade sig vara väldigt bra först.

Unga bästa talanger. Vad gjorde 15 vinnare av Golden Boy Award

Fyra gånger med Sir Alexis triumferade Anderson i det engelska mästerskapet, och 2008 vann han Champions League med laget Alex Ferguson. Tuttosport trodde också på brasilianernas fenomenala talang, hedrade honom med den bästa unga fotbollsspelaren i Europa, men snart nog i Andersons karriär fanns det en recession. År 2015 lämnade han slutligen Manchester United och återvände hem och under sommaren i år tecknade han ett kontrakt med det turkiska laget Adana Demirspor, som tjänstgjorde i divisionens andra styrka division.