Fulham främjas till Premier League efter play-off seger över Aston Villa

Så många är konsekvenserna av en play-off-seger, att det är omöjligt att analysera i efterdyningarna. Bäst att koncentrera sig på tillfället. Inuti en Wembley så högt att trumhåren hotades, och med temperaturen stigande på fältet, höll Fulham sina coola. Att hävda en första halvledare som de vägrade ge upp under det obevekliga halvlekstrycket, kantade bollarna förbi Aston Villa och återvände till Premier League. Det vinnande målet blev poängerat av Fulhams kapten Tom Cairney, och assisterad av deras tonåriga prodigy Ryan Sessegnon. För att se dessa två unga män firar Bet365 bonus med troféen, tar Cairney fortfarande djupt andetag för att stanna lugnt 20 minuter efter den slutliga visselpipan, var en påminnelse om vad detta lag har uppnått. Stort skuren av stora namn, de har spelat ut det mesta av divisionen den här säsongen.Nu spelade de framför 85.243 personer som den nationella arenan var sin egen bakgård och såg jobbet till slut.

It is unlikely such an outcome will happen again, though.Jokanovic är betrodda av Fulhams ägare, Shahid Khan – mannen som avser att köpa Wembley Stadium för sig själv – och den här gången kommer han säkert att bli belönad inte med armbågen men ett nytt kontrakt i sommar.

inte lätt att komma till denna plats för att bestämma vad vi kämpade för de senaste åren, säger Jokanovic. “Det var en väldigt viktig seger för oss och vi förtjänade det. Det är inte lätt att spela med mycket press, med många unga spelare, och å andra sidan mycket erfarenhet. Det var den första erfarenheten för mig [av slutspelet], den första för 18-åriga spelare, men vi spelade med tecken och uttryck. “Jag är personligen nöjd eftersom det här är vår projekt. Den här Fulham är min klubb, min personal, vårt sätt att försöka få ett lag som marknadsförs. Vi behövde två och ett halvt år.Första året att inte bli förskjutna, andra för att börja bygga laget.

“I år förbättrades vi lite mer och kom tillbaka efter en dålig början. Nu måste vi anpassa oss, vi måste veta att Premier League är den mest konkurrenskraftiga ligan och vi måste vara kloka. Jag kommer att tänka på den nya säsongen om några dagar. Men ikväll kommer jag att dricka några öl. “Det avgörande målet kom i 23: e minuten, med Sessegnon som slår in från sin vänstra ställning för att möta ett framåtpassat från Kevin McDonald. Tonåringen tog en tung första touch men var vaken nog att jaga ner den. Han vann 50-50 med Conor Hourihane för att återhämta besittning, och vände sig om och justerade situationen på ett ögonblick. Han plockade ut det perfekta passet mellan John Terry och Alan Hutton.Cairney läste det, sprang på det och Bet365 app placerade det lugnt under Villa målvakt Sam Johnstone från 10 meter ut. Facebook Twitter Pinterest Tom Cairney låses på Ryan Sessegnons genomboll för att ge Fulham ledningen. Foto: Anna Gowthorpe / BPI / Rex / Shutterstock

Villa hade bara blinkat i matchen till denna punkt och hade inget svar för resten av första halvleken. Ord delades i omklädningsrummet och Steve Bruces män återvände för att ge dem allting under de sista 45 minuterna.De leddes av Jack Grealish, Villa’s egen unga talisman, som påminde alla om den potential som alltid har varit i hans spel.

En solo slalom från 22-åringen på timmen slutade nästan i Fulhams mest glorious equalizer, men efter att ha slagit fyra Fulham-försvar, blev hans skott avböjt i målvakten Marcus Bettinelli.

Fulham reducerades till 10 män med 20 minuter kvar, efter att Denis Odoi avskedades för en andra försiktighet för fouling Grealish, en markerad man i hela. Det presenterade ett potentiellt tillfälle för Villa att utnyttja, men de spurned det genom att kasta för många angripare på fältet och förlora deras lugn. Fulhams, för sin del, väntade aldrig ett ögonblick.Facebook Twitter Pinterest Denis Odoi visades ett andra gult kort för en wild tackle på Grealish, som lämnade Fulham inför ett nervöst senaste 20 minuter. Foto: Paul Currie / BPI / Rex / Shutterstock

“De satte sig för att grova upp Grealish, det var en del av deras spelplan,” sa en skockchockad Steve Bruce. “Men vi gjorde inte tillräckligt om grealiska. Den andra halvan var mycket bättre från oss, men att vara brutalt ärlig, det skulle inte ha varit för svårt.

“Känslan är nu fullständig besvikelse för alla och nästa hårda del är var vi går härifrån. Men låt oss inte glömma att vi är Aston Villa, vi är en stolt klubb, en stor klubb med stor historia. Jag är väldigt upprörd för alla, men jag rullar upp mina ärmar och går till den igen. ”

Tidspunkterna och frågorna om nästa säsong kommer snart att trycka på båda klubbarna.Men matcher av denna skala kommer inte med för dessa klubbar eller deras anhängare det ofta. Uppgiften är att få ut det mesta och oavsett resultatet kan båda lagen känna att de gjorde sitt bästa. Fiver: registrera dig och få vårt dagliga fotbolls e-postmeddelande.