I läget “Nerazzurri” vann Balotelli

2009 – Alexandre PATO

Efter Anderson vann brasilianen Golden Boy-priset igen. Alexandre Pato talar vid tiden för Milan, är fortfarande den sista representanten för sitt land, som vann den prestigefyllda Tuttosport-priset.

Unga bästa talanger. Vad gjorde 15 vinnare av Golden Boy Award

Patos karriär kan knappast kallas framgångsrik. Han vann med “Milan” en gång italienska mästerskapet, men motiverade inte de framsteg som gavs till honom. På många sätt orsaket av stålskador. Nu fortsätter den 29-årige Alexandre sin fotbollskarriär i Kina, där hon sedan 2017 spelat för Tianjin Quanjian.

2010 – Mario BALOTELLI

Den enda italienska spelaren som vinner Golden Boy hittills är Mario Balotelli, som blev känd som den bästa unga spelaren i Europa 2010. Sedan var Super Mario 20 år gammal och han spelade i Manchester City, där han flyttade till sommaröverföringsfönstret från Inter.

Unga bästa talanger. Vad gjorde 15 vinnare av Golden Boy Award

I läget “Nerazzurri” vann Balotelli det italienska mästerskapet tre gånger, och med “townspeoplena” blev en gång Englandens mästare. Med italienska landslaget i 2012 nådde finalen i EM, där hans lag blev slagen av spanjorerna. Visserligen begåvad fotbollsspelare Balotelli kunde inte inse sig fullt ut på grund av hans svåra natur och frekventa, inte mottagliga för logik och förklaring, antics. Sedan 2016 har Balotelli spelat för Nice i Frankrike, men i åldern 28 vill han försöka återvända till toppnivå, vilket han flera gånger har sagt till pressen nyligen.

2011 – Mario Götz

Goetze mottog priset vid 19 års ålder när han var på kontrakt i Borussia Dortmund. Han blev den första tyska fotbollsspelaren, som erkändes av Tuttosport-experter som den bästa unga spelaren på kontinenten. Sedan 2011 har ingen av de tyska talangerna vunnit Golden Boy.