Pentek hade tur med numret i Milano

Den 23 januari kännetecknade Milano sig av två höga transaktioner på överföringsmarknaden. Först blev det känt att Rossoneri återvände till Juventus från uthyrning av framåt Gonzalo Higuain före schemat, och några timmar senare meddelade Milan köpet av Genua-ledaren Krzysztof Pentek.

För polen dumpade Milan Grand 35 miljoner euro och undertecknade ett kontrakt fram till mitten av 2023. Samtidigt ville Pentek ta det nionde numret ifrån sig efter Higuains avgång, men i Milano beslutades att det inte skulle ges i förväg.

“Pentech ville ha en t-shirt med det nionde nummeret, men vi bestämde oss för att det skulle bli förtjänat, så vi gav honom det nittonde talet. Vi pratar om en spelare som gjorde 13 mål i 19 matcher. Vi var tvungna att avgöra om denna betydande överföring skulle motivera sig. Krzysztof har alla uppgifter att spela i det italienska mästerskapet. Alla beslut i klubben diskuteras kollektivt, inklusive med huvudtränaren “, säger Milanos sportdirektör Leonardo.

Troligen var Pentek själv fortfarande lite upprörd av det här, men kanske hade ödet bara barmhärtighet över honom. Varför? Faktum är att efter den legendariska “nio” Filippo Inzaghi lämnade Milan, blev detta nummer omedelbart förvärvat av åttonde laget framåt, men för ingen av dem blev han lycklig. Men bland dessa spelare var mycket högklassiga individer …

Alexandre PATO

Pentek hade tur med numret i Milano. Han undvikde förbannelsen

Han spelade i “Milano” under nummer 9 i säsongen 2012/13.

Efter Filippo Inzaghis avgång för fotboll var det Pato som ärvde den legendariska Nine. Men hon tog inte lycka till den begåvade brasilianen. Dessutom var säsongen 2012/13 den sista för Alexandre i Milanoskjortan. Och misslyckas absolut.

För de första sex månaderna som säsong hade Pato bara 7 matcher i alla turneringar och endast 2 mål. Och i mästerskapet i Italien hade brasilianen 4 slagsmål utan att göra poäng i någon av dem. De sista månaderna att stanna i Milano blev en riktig straffbarhet för Pato – han slog uttröttligt med skador och återfall, och därför beslutade klubben och en fotbollsspelare med ett ljust hjärta att lämna. Pato såldes för 15 miljoner euro i korintierna och har sedan dess inte återvänt till italiensk fotboll.