Carli Lloyds memoir exploderar myt att amerikanska kvinnors fotboll är roligt och vänner

När den amerikanska kvinnornas fotbollslag steg till berömmelse i slutet av 1990-talet, projicerade de en bild som var en välpolerad komposit av roligt, vänskap och lagarbete i strävan efter excellens.

Två nya memoarer , Carli Lloyds när ingen såg och Abby Wambachs framåt splittra den uppfattningen.Men de gör det på ett sätt som borde öppna en mer realistisk diskussion om vad vi förväntar oss av idrottare, särskilt men inte begränsat till kvinnliga idrottare, och vad de borde förvänta sig själva. Mega Rapinoe knäböjer igen som US Soccer säger: vi förväntar oss att spelare stå Läs mer

För fyra år sedan svängde Hope Solos Solo: A Memoir of Hope den första slädehammeren på lagets bild, som hade byggts upp genom åren som Mia Hamm böjde beröm över sina lagkamrater och massor av reklamfilmer som skildrar laget som en rolig älskling av unga kvinnor med ponnytappar och söta smeknamn.

Varje drama hade varit dolt bakom omerta i omklädningsrummet.New York Times-författaren Jeré Longman sammanfattade det i sin krönika av Women’s World Cup 1999, Summer Girls: “Inget lag är utan sina inre spänningar, och de amerikanska kvinnorna hade olika grupper av ålder och alma mater, men privata klienter aldrig blev offentliga störningar. “

År 2007 var störningarna offentliga. Innan en VM-semifinal mot Brasilien slog tränare Greg Ryan plötsligt Solo till förmån för Briana Scurry, den fullbordade men rostiga back-up målvakten. Resonemanget var dumt – Ryans allmänna linje var då om målvaktstilar, men han sa senare att Solo hade brutit flera lagregler från fältet. Efter att Brasilien vann 4-0, gick Solo över till en intervjuare i den blandade zonen, över anklagelserna från US Soccer PR-anställda och slog beslutet att böja henne.Sedan dess har en mening levt i kvinnors fotbollsbrott: “Det är ingen tvekan i mitt sinne att jag skulle ha gjort de sparar.” Facebook Twitter Pinterest

Det är osannolikt – Brasilien var helt enkelt en klass över USA på tiden. Men ny tränare Pia Sundhage arbetade ett mirakel för att få laget på samma sida för att vinna OS 2008. Såren stängdes, tills Solo öppnade dem med sin memoarer efter OS-OS 2012.

Nu, tillfälligt tidsbestämd strax efter Solos uppsägning från landslaget, har Lloyd återkommit till kontroversen.Solo har länge krediterat Lloyd som sin mest pålitliga supporter genom åren, och i Lloyds bok försvarar hon starkt sin vän.

“I mäns sport kritiserar människor hela tiden tränare och chefer, kompisar också, och det är inte så stor av en affär, “skriver Lloyd. “Man talar ofta om att ha modet att säga sanningen.” Män som förlorar sina försörjningsförhållanden – eller åtminstone spendera några dagar som håller offentliga slakter på sociala medier eller pratar radio – Efter att ha märkts kan ett problem bero på att det skiljer sig åt.I efterhand är Solos karriär likadan som Barry Bonds, Stephon Marbury eller någon annan kontroversiell manlig idrottsman – deras motsättningar tolererades när de var stjärnor, men de blev lättjättade när laget inte längre berodde på dem.

p> Men det är knappast det enda klagomålet i Lloyds brännande bok. I hennes ögon gjorde den amerikanska fotbollsavdelningen aldrig tillräckligt för att marknadsföra henne. Landslaget “känns som om det är en tjejklubb, och nej, nya medlemmar är inte precis välkomna.” Efter att ha övertygat sedan tränaren April Heinrichs att avbryta en träningspass, griper hon: “Spelarna tar sig vägen. Människor har berättat för mig att de fångar som kör asylen på kvinnornas landslag.Här är det första exemplet på det jag har stött på. “

Hon klagar på klagomålen med en chockerande anklagelse i följd av Sundhages avgång 2012:” En så kallad ledningsgrupp av spelare hade ett konferenssamtal och började tyst tryck Sunil [Gulati, USAs fotbolls president] för att bli av med Pia. “

Lloyd säger att hon inte vill ha” drama “, till skillnad från många av hennes lagkamrater. “Tyvärr har jag i ett dussin år på amerikanska kvinnors landslag haft tillräckligt med dramatroner för att fylla ett kungligt palats,” skriver hon.

Men “drama” är huvuddelen av den här boken. Och det är faktiskt mycket av hennes karriär. Utbildad av tränaren James Galanis har hon alltid ett chip på hennes axel, och hon erkänner lätt att hon spelar bättre med en underdog-mentalitet.Hon måste alltid få någon att bevisa fel, vare sig det är en mediekritiker, en motsatta coach (baserat på viskning av respektlöshet) eller någon slumpmässig person som tvivlade på henne. USAs Hopp Solo gav sex månaders förbud att kalla Sverige en massa cowards “Läs mer

Och hon är vildt inkonsekvent mot dem som kritiserar henne. Vissa bränner bara hennes ilska. Men hennes förhållande till Galanis börjar när han ger en hård bedömning och säger att hon har en världsklassig talang men inte heller fitness eller mentalitet att leva upp till det, och hon uppskattar ärligheten. Hon är tacksam för den tidigare ungdomslands tränaren Chris Petrucelli för att ge henne en liknande bedömning när hon skar henne från laget.Hon är nöjd när den nuvarande amerikanska tränaren Jill Ellis visar sin statistik som visar att hon hade givit bort besittning alltför lätt – något som Lloyds kritiker hade noterat i åratal.

Hon talar om en konversation med Abby Wambach, som varnar för att laget ser att hon ställer sig ifrån sig kamrater, sitter i ett hörn och textar, inte pratar med andra. Hon drar slutsatsen att Wambach bara säger dessa saker för att gratulera sig till veteranspelare som inte gillar Lloyd. Men när Galanis berättar för henne ungefär samma sak, med hänvisning till “samhörighetsfaktorn” för en lagsporter, är Galanis briljant i ögonen.

(Kanske, medan Lloyd nämner många av hennes klubblag genom åren, hon nämner inte 2011 WPS-säsongen där hon spelade för Atlanta Beat – under huvudtränaren Galanis.Det året vann laget ett av sina 18 league-spel.) Men för alla de skrapa ögonblicken och småaktiga anklagelserna (topparen: 2007, när hon inte var nära spelaren hon är idag, hon gripes att en lagkamrat inte passerar henne, och det måste tydligt vara av politiska skäl), Lloyds bok har något värde. Det är inte lika direkt inspirerande som Wambachs bok, där den framstående målskytten berättar för sina slag med missbruk med anmärkningsvärd självmedvetenhet. Men Lloyd arbetar utan tvekan hårt. Ett välbekant mönster sätter in – hon har ett bakslag och går sedan hem för att göra en sådan intensiv träning med Galanis att landslagets tränare oroar sig för att hon överbelastar sin kropp.Hon kommer tillbaka till fackman, tränare berömmer henne och hon är tillbaka där hon vill vara.

Och med Wambachs bok, när Nobody Watching ger ett skrämmande redogör för idrottarnas offer. Lloyds ensamhet har utan tvekan lagt henne i ett annat plan för de flesta. Nyligen vägrade hon att ta postgame media frågor tills en reporter som ansågs vara att ställa tuffa frågor avvisades. Hon och Galanis söker ständigt efter fiender för att motivera henne och lämnar henne i ett tillstånd av evig konflikt. Värst av allt berättar hon hur hon förskjuts från en stor del av hennes familj över oenigheter om hur man hanterar sin fotbollskarriär.

Men trots hennes brister, i slutet av när Nobody Watched läste läsaren rota för Lloyd.Inte nödvändigtvis att lägga till fler utmärkelser till en framstående karriär, men att rädda vad hon offrade i sitt liv. Vi rotar för henne att ha ett lyckligt äktenskap – hennes pojkväns charmiga förslag är en av de få stunderna av levity i boken.

Och vi rotar för henne att lämna bakom paranoia och perfektionismens värld där hon har bott i mer än 10 år, och vi hoppas att framtida idrottsmän inte kommer att ge så mycket av sig själva i strävan efter ära.