Murańka nej, Aigner ja. Stridet av hoppen bestämde fyra tiondelar av en punkt

Murańka njöt redan seger strax efter tävlingen som var en del av Continental Cup, men han var andra i Frenštát pod Radhoštěm. Aigner slutade först, hoppade 101,5 och 98,5 meter, vilket gav honom 232,5 poäng. Polen för 100,5 och 100 meter hoppade 232,1 poäng.

“Jag trodde jag skulle vinna, men vad kunde man göra,” suckade Murańka. “Efter första omgången var jag sjunde. Jag gick till den andra, nöjd, nervös.Och andra plats är bra. ”

Aigner kallas jakten på en fin, men lite galen. “Först trodde jag att jag var en andra seger så jag positivt överraskad,” sade den österrikiska, som vann Challenge Cup Jiri Raska för seger i backhopparveckan i Bischofshofen, Österrike, 1969.

För Aigner s är den första segern i Continental Cup. För Tomáš Vančura från Dukla Liberec är tredje plats fortfarande den största framgången i sin karriär.

“Men det är bara min andra Continental Cup”, varnade han efter hoppar av 103,5 och 98 meter. I sista minuten var han i spänning om han skulle falla under podiet. “Jag är glad eftersom jag inte lyckades i testrundan.I den första omgången var jag mycket tur med vinden i den andra jag belagt bra hopp. “Och att han flyttas från femte till tredje skenan.

Det är mer erfaren landslaget kollega Antonin Hajek tredje plats, där han var efter den första omgången, förlorade och föll till 13: e plats när han hoppar 104 och 91 meter.

Var han också besviken? “Det är inte så stor raser, men varje gång du vill vara i fronten, så det är en besvikelse”, sade han. “Jag skyndade mig mycket i andra omgången. Jag gick inte upp och mätarna saknades.Den nuvarande VM i Ryssland kommer att bli allt viktigare. ”

Frenštátská Phil Sakala, efter att ha hoppat 85,5 meter fyrtio, klarade inte den andra omgången.

De flesta av de tjeckiska representanter Disco helgen saknas sedan tävlade i VM i Japan. Det fanns också Hájek, som inte hade ett pass. “För att erhålla ett visum till Ryssland fick honom tre veckor vid den ryska ambassaden och den andra jag inte.”

Vad någonsin var, Disco konkurrensen? “Det är varje race, ville alla att vinna, alla släppa ut vad han kunde.Det var en stor konkurrens “, säger Klemens Murańka.

“Det var nog lite mindre än i Wisle där jag var på Continental Cup tidigare”, säger Tomas Vancura. “Nora missade några andra lag, men det var ganska lika.”